Allergénmentes kókuszgolyó


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

Egy zseniálisan egyszerű és finom kókuszgolyó recept, melybe nem kell tojás, tej és glutén se. 

A család kedvence ez a falatnyi sütemény, melyet energiaszeletként sportversenyre vagy vizsgázni is magunkkal vihetünk. Egyetlen falat, mely a kókusznak és kókuszolajnak köszönhetően a nagyobb megpróbáltatásokon is megfelelő energiát szolgál.

Hozzávalók:

  • 3 csésze szárított kókusz
  • ¼ csésze kakaópor (hozzáadott cukor nélküli)
  • ¼ teáskanál só
  • 1 teáskanál juharszirup (mely gazdag antioxidánsokban)
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • vanília kivonat

A kókuszt egy turmixgépben nagy sebességgel aprítsd addig, amíg homokszem méretű nem lesz.

Egy nagy tálba öntsd össze az összes hozzávalót és dolgozd alaposan össze.

Vizes kanál segítségével készítsd el a félgömböket és tedd az aszalógép tálcájára. Akár most azonnal is felfalhatod az összeset, és díszítheted olvasztott csokoládéval, pisztáciával, mint a fotón is látható.

Ha szeretnél a későbbiekre is belőle, akkor a T5 programon (azaz 60°C-on) 24-36 óra alatt szárítsd meg. Leglább két hónapig eltárolható egy egyszerű süteményes dobozban, vákuum zacskóba téve pedig akár fél évig is eltartható. Vagy legalábbis eltartható lenne, ha nem fogyna el pillantok alatt. :)

Ne legyél fukar magaddal, nyugodtan dúsítsd a tésztát bármilyen általad kedvelt egyéb finomsággal, például cseresznyével vagy áfonyával. Érdemes ipari mennyiségben készíteni a süteményből, mert mindenki kedvence lesz.

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.