Bármikor kinyitható ajtó


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

A Biosec aszalógép ajtaja bármikor veszély nélkül kinyitható

Sokszor felmerül a kérdés, aszalás közben kinyitható a Biosec aszalógép ajtaja?

Sokan szeretik figyelemmel követni a mikrohullámú sütőben is, hogyan változik az étel a kezelés során. Természetesen ez lehetséges az aszalógépnél is, melynek használata olyan egyszerű, mintha valamilyen varázslat lenne benne. Természetesen nincs semmi titok: nyisd ki bármikor az ajtót és ellenőrizd bármikor és ahányszor csak szeretnéd a berakott darabok változását, a szárítási folyamatot.

Egy tanácsot érdemes megfogadni: ha van rá lehetőséged, akkor a motort hagyd a helyén, és az aszalógép hátoldalán lévő ajtót nyisd inkább ki. Így az aszalógép zavartalanul tud tovább működni.

Az aszalógép ajtajának bezárása

Persze ha lehet, ne hagyd a Biosec aszalódat egy fél órára nyitva, de egy gyors ellenőrzés, egyes darabok megfordítása vagy egy újabb összetevő behelyezése még csak plusz fűtési igényt sem okoz.

Az ajtók nyitásával kapcsolatos másik tanácsunk az, hogy amikor elindítod az aszalógépet, akkor még a tálcák feltöltése előtt tedd a motort a helyére és indítsd el a megfelelő programot. Miközben a motor működik, helyezd a tálcákra a szárítandó darabokat és ahogy egy-egy tálca készen van, tedd is be az aszalógépbe. Így a felületi nedvesség eltávolítása azonnal elkezdődik, ezzel teljesen kiküszöbölve az élelmiszerek oxidációját.

És mi a helyzet, ha az aszalógép olyan helyre kerül, ahol csak elölről, a motor irányából lehet kinyitni?! Ez sem okoz problémát: a motor irányából is nyitható az aszalógép, csak arra ügyelj, hogy a képen látható módon, állítva tedd le (így nem melegszik túl), és vigyázz, hogy a motort ne érje semmilyen behatás és ne essen le a földre se.

Biosec aszalógép szárító tálcája DrySilk lappal

A megfelelő szellőzés érdekében kis hely esetében is figyelj azonban rá, hogy a légáramlás iránya elöl és hátul is szabad legyen. Az aszalógépbe a levegő elöl, a motor és elektronika irányából lép be, átáramlik vízszintes irányban a tálcák között és hátul kilép - egyik oldalán sem szabad lezárni a levegő útját. Így tehát egyik végét sem lehet falhoz vagy más zárt felülethez hozzátolni, csak az oldalával tehető mondjuk a fal mellé. 

Bármekkora helyed is van, pár percre bármikor nyugodtan kinyithatod az aszalót, a készülék belső hőmérséklete ennyi idő alatt alig változik, és a minimális hőveszteség miatt a villamos energia pazarlás is elenyésző lesz.