Miért érdemes aszalni?


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

Az aszalás olyan tartósítási módszer, mely lehetővé teszi, hogy minden íz- és zamatanyag, tápanyag és vitamin megmaradjon a táplálékban.

A szárított élelmiszerek kémiai vagy mechanikai behatás és konzerváló szer nélkül eltarhatók - persze csak ha valóban meg vannak aszalva, és nem félig nyersen, magas víztartalommal vannak bezacskózva (erről még írni fogok, sajnos a boltban kapható "aszalt" gyümölcsök többsége ilyen).

A víz elvonása során a mikroorganizmusok számára életfontosságú közeget (azaz a vizet) távolítjuk el. Mivel így, a megfelelő közeg hiányában ezek aktivitása leáll, a szárított élelmiszerek eltarthatósága igen jó. Ráadásul a víz hiánya az aszalványok oxidációját is megakadályozza.

Az aszalás ökológiai szempontból a legjobb módszer az élelmiszerek tartósítására: energiatakarékos módon, nagyon kevés árammal lehet szárítani, és főként a levegő segítségével működik.

A szárítási folyamat során az aszalvány az eredeti termék tömegének 80-90%-ára csökken, így helytakarékos módon tárolható. Így az egész év során szárított termékek kis helyen tárolhatók és télen a föld másik feléről importált zöldségek és gyümölcsök megvásárlása helyett a saját aszalt zöldségeinket és gyümölcseinket fogyaszthatjuk.

A Biosec aszalóval szárított aszalványokat hűtés nélkül lehet tárolni, valamint a tartósítószereken kívül olaj, ecet vagy só sem kell a tárolásához. Tipikus nyári terményeket ehet télen, szezon gyümölcs minőségben, anélkül, hogy a drága import gyümölcsöket meg kellene vásárolni. Egyszerűen nyisson ki egy üveget és készítse el a benne tárolt aszalt paradicsomot, padlizsánt vagy gombát úgy, ahogyan szereti. Az íze tökéletes – és még egészséges is!

Én is tudok aszalni?

A szárítás egyáltalán nem bonyolult dolog, egy kis gyakorlattal és érzék alapján történik. A Biosec aszaló használatához nem kell semmilyen előképzettség vagy hosszú és bonyolult útmutatók tanulmányozása. Bárki, aki tud bánni egy késsel, ezt a rendszert sok örömmel fogja használni. A család tagjai pedig egészséges ételeket ehetnek és élvezhetik a helyes táplálkozás előnyeit.

A Biosec aszalóval egészséges élelmiszereket lehet készíteni, használata egyszerű és magától értetődő