Családi gyógynövénytár - a gyógynövények felhasználása, alkalmazása


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

Családi gyógynövénytár - a gyógynövények felhasználása, alkalmazása könyv
Családi gyógynövénytár - a gyógynövények felhasználása, alkalmazása könyv

Szállítási információk

A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.

A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.

Cikkszám:
9789632866567
2 900 Ft
Szállítási súly: 
0.1 kg
Szállítási idő: 
Készleten

A fontosabb hazai gyógynövényekről minden, amit tudni érdemes. Betegségek enyhítése, homeopátia, receptek a humán- és állatgyógyászathoz valamint a kártevők ellen.

A szerző több mint 30 éve foglalkozik gyógynövényekkel és természetes gyógyító módszerek megismerésével. Három évtizede mintegy 250 féle többhasznú gyógynövényt vizsgált meg gyakorlati hasznosíthatóság szempontjából. Ezekből a gyógynövényekből választotta ki azt a 40 fajtát, melyeket több száz, illetve ezer éve közel azonos problémák gyógyítására használtak. A gyógynövények leírásán, gyűjtésén, felhasználási formáján kívül ismerteti az alkalmazási lehetőségeket, recepteket a különböző betegségek, tünetek enyhítésére, de kitér a homeopátiásalkalmazásokra is.

Újszerű a könyvben, hogy a gyógynövények állatgyógyászati alkalmazását és a biológiai gazdálkodásban betöltött szerepüket is hangsúlyozza. A könyv fő érdeme, hogy a gyógynövények alkalmazási gyakorlata mellett olyan szemlélet- és gondolkodásmódot sugall, ami egészségünk megőrzéséhez, környezetünk védelméhez egyre inkább szükséges. A tárgyalt gyógynövények felhasználásával erősíthető a szervezet védekezőképessége és a betegségek eredményes gyógykezelése.

Célja, hogy viszonylag kevés gyógynövényismerettel rendelkezők számára is elérhető legyen gyógynövénykincsünk népgyógyászati használata. Véleménye szerint a klinikai gyógyászat és a népgyógyászat összefogásával érhető el a könyvben szereplő gyógynövények legjobb kihasználása.

A könyv a szerző nagy sikerű "Gyógynövény embernek, állatnak, növénynek" című könyvének megújult kiadása.

Kiadó: Mezőgazda Kiadó 
Terjedelem: 220 oldal
ISBN: 9789632866567
Kötés: keménytáblás, fűzve 
Kiadás éve: 2012
Méret: 145x200 mm