Füstölők - A füstölés ábécéje
1 450 Ft |
A weboldalon szereplő minden ár bruttó, tartalmazza az ÁFA-t is.
A termék beérkezését követően üzletünkben átvehető, illetve kiszállítjuk Önnek.
7 800 Ft |
Zöldségtermesztésünk hazai és exportpiacait csak úgy képes a jövőben megtartani, ha a termelési költségek leszorítása mellett, a termesztéstechnológia fejlesztésével a termésminőséget, a termésátlagokat és a termésbiztonságot jelentősen tudjuk javítani. Ennek érdekében folyamatos fejlesztésre, a legkorszerűbb termesztéstechnikai eljárások alkalmazására van szükség.
Hajtatásban, a monokultúrás jellegű termesztés következtében nagymértékben elfertőződtek a talajok, amelyeket a nagyhatású talajfertőtlenítő szerek sem képesek a felszaporodó állati kártevőktől, gombás és vírusos betegségektől, gyomoktól mentesen tartani. Elkerülhetetlenné vált a mesterséges gyökérközegek alkalmazása, a talaj nélküli termesztés.
A technika és a technológia gyors fejlődése tette szükségessé a könyv átdolgozott és korszerűsített, legújabb eredményeket tartalmazó második kiadását. Az első fejezet a vízkultúrás termesztés általános szabályait ismerteti. Részletesen foglalkozik a kémiai, a fiziológiai és a műszaki alapokkal, a termesztőközegekkel, a tápoldatkészítés tudnivalóival, a tápelem-számítási módokkal és a klímaszabályozással.
A második rész a vízkultúrás palántanevelést, a zöldség- és szamócatermesztés legkorszerűbb technológiai változatait ismerteti. Kitér a talaj nélküli termesztés növényvédelmén belül a fontosabb betegségek és kártevők elleni védelemre, színes képekkel segíti a kór- és kárképek, a hiánybetegségek felismerését.
Gyakorlati szemlélettel, elsősorban az árutermelő gazdaságoknak íródott könyv segítséget nyújt a felsőfokú mezőgazdasági képzésben tanuló egyetemi és főiskolai hallgatóknak is a tananyag elsajátításában, a korszerű ismeretek megszerzésében.
Terjedelem 419 oldal
ISBN 9789632867397
Méret 170x240 mm
220 ábrával