Rózsaszirmok szárítva

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy a kapcsoalt űrlapon keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

Üvegbe zárható nyár: illatos rózsaszirmok 

Rózsaszirmok szárítvaHa a nyarat egyetlen növénnyel kellene jelképezni, az biztosan a rózsa lenne. Gondoltál már rá, milyen jó lenne, ha az év többi részében is felidézhetnéd a nyár hangulatát és illatait? Segítünk benne! :)

Hozzávalók:

  • rózsaszirmok

A reggel gyűjtött rózsafejekről szedd le a szirmokat úgy, hogy épségben maradjanak és halmozd egy aszalótálcára. Ha poros lenne a rózsa, hideg vízben történő gyors öblítéssel tudod róla a port úgy eltávolítani, hogy az illatanyagok ne vesszenek oda. P3 (bio nyers élelmiszer) programon 12-16 óra alatt készülnek el a szirmok.

A szárított rózsaszirmot haszhnálhatod a legismertebb módon, potpurriként is, de nem érdemes itt leragadni: a rózsaszirom kiváló ízesítője az édességeknek, jégkrémeknek, de akár töltelékekbe is keverhető belőle. Természetesen a szárított rózsaszirom a házilag készített szappan anyagába is keverhető.

A rózsaszirmok tárolása során ügyelj rá, hogy fénytől védett helyen tárolva, különben elveszíti szép, élénk színét.

Elkészült saját potpurri rózsaszirmokból

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.