Hagymahéj liszt


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

A lilahagymából számtalan dolgot lehet készíteni: lekvárt, savanyúságot, tölteléket... De tudtad, hogy a héjja is felhasználható? 

Lilahagymahéj liszt, a természetes színezőA lilahagyma gazdag rostokban, sok vitamint és vasat tartalmaz, ráadásul nagyon finom is. Az eddig kidobásra ítélt hagymahéjból azonban kiváló lisztet lehet készíteni, melyet például tésztafélék vagy pikáns sütemények színezéséhez lehet felhasználni.

Hozzávalók:

  • minél több lilahagyma héjja

Ennél igazán nincs is egyszerűbb: a hagymáról lefejtett tiszta héjt halmozd a Biosec aszalógép tálcájára és P1 programon 4 órán át szárítsd. Borítsd ki a héjat a tálcákból, tegyél a tálcákba DrySilk lapot és tedd úgy vissza a félig száradt héjakat, hogy kissé kézzel megmorzsolod (mint a fenti képen). Újabb 5 órás szárítás következik a P1 programon, ezt követően a tökéletesen száraz héjakat porítsd és tedd üvegekbe.

Valóban adalékmentes színezőt kapsz, melyet bármilyen étel készítéséhez felhasználhatsz - vagy egyszerűen szórhatsz rá egy csipettel a vajaskenyér tetejére is. :) 

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.