recept

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy a kapcsoalt űrlapon keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

Burgonya chips egészségesen, sütés nélkül

Mindenki álma! Burgonya chips sütés nélkül, egészségesen, diétásan, aszalva!

Szeretnéd te is bűntudat nélkül enni a chipset? Íme az aszalt chips, egy szárított "sült krumpli", ami csupán minimális olajat tartalmaz, így - szinte - lelkifurdalás nélkül fogyasztható nagyobb mennyiségben is. :D

Hozzávalók:

  • burgonya
  • forrásban lévő víz
  • ecet (10%-os)
  • olaj (ha lehet, akkor olíva olaj, természetesen extra szűz)

A krupmlikat hámozd meg és vágd mandolinnal vagy szeletelővel vékony karikákra. A szeletek legfeljebb 1 mm vastagok lehetnek, és  minél vékonyabbra sikerül szeletelni, annál ropogósabb lesz.

A szeleteken lévő keményítőt le kell mosni, ezért néhány percig hagyd folyó víz alatt, amíg a szeletek tisztán átlátszóvá nem válnak.

Forrásban lévő vízbe önts literenként 5 gramm (egy teáskanál) ecetet és főzd a burgonya szeleteket benne 5 percig. Az ecet hozzáadására mindenképpen szükség van, ez keményíti a burgonya felületét, és megakadályozza, hogy a vékony szeletek szétfőjenek.

Mazsola készítése házilag

Készítettél már saját mazsolát?

Mazsola készítése otthon, házilagVégre itt az ősz, a szüret és szőlő ideje! Ez a nagyszerű gyümölcs nem csak finom, hanem vitaminok és flavonoidok bőséges tárháza, így érdemes bőségesen tartalékolni belőle. És mi lehetne megfelelőbb tárolási módszer, mint az aszalás? :)

Mazsola házi készítéséhez két dolgot tarts szem előtt:
  • a mazsola minőségét alapvetően meghatározza a szőlő, amiből készül. Ha a szőlő nem elég ízes, vagy savanykás az íze, ne készíts belőle mazsolát: az aszalás során koncentrálódik minden, így a kellemetlen ízek is. Csak olyan szőlőt válassz alapanyagként, ami frissen kóstolva fenntartások nélkül ízlik neked.
  • ügyelj rá, hogy az alapanyag megbízható helyről származzon, ne legyen a héjján impregnáló szer vagy éppen maradék növényvédő készítmény.

Karfiol snack

Ismét egy egészséges, diétás és glutén mentes nassolnivaló, egyenesen az aszalógépből. :) 

Karfiolból aszalógéppel készült fogyókúrás nassolnivalóIzgalmas recepttel készültünk a mai napra. Egyszerűen elkészíthető, hús- és glutén mentes snack, ami le fog venni a lábadról.

Hozzávalók:

  • 400 gramm karfiol (de készítheted brokkoliból vagy csillagkarfiolból is) 
  • fekete bors ízlés szerinti mennyiségben
  • 1/2 teáskanál őrölt köménymag
  • tamari szójaszósz (ha glutén mentest használsz, a kész rágcsa is glutén mentes lesz!)
  • 1/2 teáskanál kurkuma (ez fogja a szép sárga színét megadni)
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj

Diétás és glutén mentes karfiol desszert készítése otthon, aszalógéppel

Egészséges karfiol snack aszalógéppel készítveAlaposan mosd meg a karfiolt és vágd apró rózsákra.

A karfiol rózsák közötti szárrészt ne dobd ki, ezeket a darabokat négyszögletesre vágva és fűszerezetlenül érdemes megaszalni - a későbbiekben levesbetétként tudod majd használni.

Keverd össze az összes fűszert egy kis tálkában, add hozzá az olíva olajat és keverd el. 

Dörzsöld bele az olajos fűszert a karfiolrózsákba és terítsd szét egy Biosec aszalógép tálcáin.

50°C-on 15 óra alatt készül el.

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.

Oldalak

Feliratkozás RSS - recept csatornájára