zöldség


Üzletünk címe: XI. kerület, Bocskai út 77-79, B2 bejárat, 2. emelet.
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Szállítási díj változás
Sajnos nem áprilisi tréfa, április elsejétől a szállítási költségek brutális emelkedése miatt nekünk is módosítanunk kell kiszállítási árainkat. Közel négy éve nem emeltük a szállítási díjakat, sajnálatos módon ennek is eljött az ideje.
Előre is köszönjük megértésüket!


 

Burgonya chips egészségesen, sütés nélkül

Mindenki álma! Burgonya chips sütés nélkül, egészségesen, diétásan, aszalva!

Szeretnéd te is bűntudat nélkül enni a chipset? Íme az aszalt chips, egy szárított "sült krumpli", ami csupán minimális olajat tartalmaz, így - szinte - lelkifurdalás nélkül fogyasztható nagyobb mennyiségben is. :D

Hozzávalók:

  • burgonya
  • forrásban lévő víz
  • ecet (10%-os)
  • olaj (ha lehet, akkor olíva olaj, természetesen extra szűz)

A krupmlikat hámozd meg és vágd mandolinnal vagy szeletelővel vékony karikákra. A szeletek legfeljebb 1 mm vastagok lehetnek, és  minél vékonyabbra sikerül szeletelni, annál ropogósabb lesz.

A szeleteken lévő keményítőt le kell mosni, ezért néhány percig hagyd folyó víz alatt, amíg a szeletek tisztán átlátszóvá nem válnak.

Forrásban lévő vízbe önts literenként 5 gramm (egy teáskanál) ecetet és főzd a burgonya szeleteket benne 5 percig. Az ecet hozzáadására mindenképpen szükség van, ez keményíti a burgonya felületét, és megakadályozza, hogy a vékony szeletek szétfőjenek.

Karfiol snack

Ismét egy egészséges, diétás és glutén mentes nassolnivaló, egyenesen az aszalógépből. :) 

Karfiolból aszalógéppel készült fogyókúrás nassolnivalóIzgalmas recepttel készültünk a mai napra. Egyszerűen elkészíthető, hús- és glutén mentes snack, ami le fog venni a lábadról.

Hozzávalók:

  • 400 gramm karfiol (de készítheted brokkoliból vagy csillagkarfiolból is) 
  • fekete bors ízlés szerinti mennyiségben
  • 1/2 teáskanál őrölt köménymag
  • tamari szójaszósz (ha glutén mentest használsz, a kész rágcsa is glutén mentes lesz!)
  • 1/2 teáskanál kurkuma (ez fogja a szép sárga színét megadni)
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj

Diétás és glutén mentes karfiol desszert készítése otthon, aszalógéppel

Egészséges karfiol snack aszalógéppel készítveAlaposan mosd meg a karfiolt és vágd apró rózsákra.

A karfiol rózsák közötti szárrészt ne dobd ki, ezeket a darabokat négyszögletesre vágva és fűszerezetlenül érdemes megaszalni - a későbbiekben levesbetétként tudod majd használni.

Keverd össze az összes fűszert egy kis tálkában, add hozzá az olíva olajat és keverd el. 

Dörzsöld bele az olajos fűszert a karfiolrózsákba és terítsd szét egy Biosec aszalógép tálcáin.

50°C-on 15 óra alatt készül el.

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.

Káposzta chips

Egészséges, finom ropogtatnivaló - káposzta chips, a diétás finomság. 

Fekete káposzta - ideális alapanyaga az aszalt káposzta chips-nekBevallom őszintén, sokáig bűnös szenvedélyem volt a chips - pedig tudtam, semmi olyat nem tartalmaz, ami jó lenne a szervezetemnek. Gondolom sokan közületek is így vannak ezzel, annyira nehéz ellenállni a ropogós, sós, fűszeres finomságnak! Szerencsére azonban a chipsnek is van egészséges változata, készülhet olyan alapanyagokból és módszerrel is, hogy bátran fogyaszthatóvá válik még diétázók és glutén érzékenyek számára is.

Ropogós zöldség chips

Szereted a chipset? Ezt az egészséges, glutén mentes és kalóriában szegény változtatot imádni fogod!

Ropogós zöldség chips aszalógépben elkészítve. Gluténmentes ropogtatnivaló.

Hozzávalók:

  • zöldségek (répa, cukkini, retek, zeller, cékla és bármi más)
  • olaj (extra szűz olívaolaj, mogyoróolaj, tökmagolaj ...)
  • tamari szójaszósz
  • zöldfűszerek (sárgarépa levél, rozmaring, kakukkfű, ...)
  • só (ízlés szerint)
  • pár csepp citromlé

A zöldfűszerek között a sárgarépa levélen valószínűleg megakadt a szemed, pedig - bár nem szokás használni - nem csak hogy ehető, de klorofilokban és vitaminokban is gazdag. Jellegzetes, erős íze van, ezért érdemes még az aszalás előtt megkóstolni - ha nem tetszik az íze, egyszerűen hagyd ki belőle.

Oldalak

Feliratkozás RSS - zöldség csatornájára