Illatos narancs só


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

Ezúttal a narancshéj újfajta, izgalmas felhasználását mutatjuk meg. Utat a Biosec aszalógépnek!

Mandarin héjból is készíthető kiváló fűszersó!A narancs mennyei illatát és ízét egy nagyon új és ízletes módon is felhasználhatjuk. Talán nem tudtad, de a narancs - és vele együtt a többi citrusféle is - nagyon alkalmas húsok - például a csirke és pulyka -, valamint halak és kagylók ízesítésére.

A narancs só rendkívül egyszerűen elkészíthető bármelyik változata mellett is döntesz.

1. változat

Hozzávalók:

Mosd és szárítsd meg alaposan a kezeletlen narancsot. A héja, amit fel fogunk dolgozni, elnyeli a vegyszereket, melyekkel a narancsot kezelhetik, s mivel most ezt használjuk fel, fontos, hogy egészséges és természetes alapanyagot használj.

Reszeld meg a narancsot, kb. egy evőkanálnyi reszelt héjra számíthatsz. Keverd el 50 gramm sóval. Tegyél az aszalógép tálcájára egy DrySilk lapot és szórd rá a sós narancshéjat.

Válaszd ki a T4 - 50°C programot és körülbelül 12 órán át szárítsd. Ezt követően kb. fél órán át hagyd hűlni majd töltsd fűszertartóba.

Használd bátran mindenféle húsétel ízesítéséhez!

Narancs héj szárítás aszalógépben, cukor nélkül2. változat

Ugyanezzel a módszerrel ha a citrusféle héját egyben hagyod vagy csinos, vékony csíkokra (julienne-re) vágod, szintén nagyszerű alapanyagot kapsz. Így sütemények készítéséhez, dekorációjához, szószokhoz, krémekhez, gyümölcssalátákhoz és pácokhoz is használhatod.

Érdemes a spájzban minden eshetőségre készen tartani egy nagy üveg száraz narancshéjat, hiszen rágcsaként is kiváló (ráadásul ha nem keversz hozzá cukrot, akkor gyakorlatilag kalóriát is alig tartalmaz).

Hirtelen rád tört a vágy, hogy szárított narancshéjat készíts? Vágj bele, ez a gyümölcs színtiszta napenergia!

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.