Dekoratív és finom sütemény gyümölcsökből.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg ananász
- 4 mandarin
- 3 kiwi
- 2 császárkörte
- 250 ml vörösbor
- 150 gramm barnacukor és porcukor
Tisztítsd meg az ananászt és a kiwit, majd vágd vékony szeletekre. Hámozd meg a mandarint és minden gerezdet vágj hosszában ketté. Tedd az aszaló tálcájára az előkészített gyümölcsöket és szórd meg porcukorral. Gazdaságos programon kb. tíz óra hosszan szárítsd.
A körtéket hámozd meg és vágj belőle 1 cm átmérőjű golyókat. Öntsd egy edénybe a bort és a barnacukrot és készíts belőle szirupot. Add hozzá a körte-golyókat és hagyd kihűlni, ügyelve arra, hogy a szirup a körtét minden részén érje.
Most már nincs más tennivalód, mint az elkészült hozzávalókból összeépíteni a tornyot egy fapálca segítségével. Alapját az ananász szeletei adják, a tetejére pedig az ízesített körte golyócskák kerülnek. Természetesen ha a vörösbor helyett alkoholmentes folyadékot - például gyümölcslevet - használ, gyerekek is fogyaszthatják ezt a finom desszertet.
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.