Thai zöld curry marhahússal, zöldbabbal, gombával


Üzletünk címe: XI. kerület, Bocskai út 77-79, B2 bejárat, 2. emelet.
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Szállítási díj változás
Sajnos nem áprilisi tréfa, április elsejétől a szállítási költségek brutális emelkedése miatt nekünk is módosítanunk kell kiszállítási árainkat. Közel négy éve nem emeltük a szállítási díjakat, sajnálatos módon ennek is eljött az ideje.
Előre is köszönjük megértésüket!


 

Nyolc perc alatt elkészíthető egészséges gyorsétel

Zöld curry gyorsétel egészségesen elkészítve, aszalóvalAz illatok, ízek keleti kavalkádja egy tálban - különleges recept, mely alapján elkészítheted saját "zacskós" levesedet vagy curry-det. Fogyasztás előtt pedig elég nyolc perc, némi forró víz és tálalhatod is.

Fogyasztás előtt:

Forralj 300 ml vizet (ha levest szeretnél inkább belőle, akkor többet), majd add hozzá az összes hozzávalót. Főzd 3 percig, fedd le, és hagyd 5 percig állni. Ha még pikánsabb ételt szeretnél, add hozzá még fél citrom vagy egy lime levét.

A zacskós leves hozzávalói (egy személyre):

  • 15 gr szárított zöldbab (előfőzött zöldbab P2 programon szárítva 12 órán át)
  • 15 gr szárított gomba (szeletelt gomba P2 programon szárítva 12 órán át)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál szárított thai zöld curry (használhatsz helyette klasszikus indiai curry-t is)
  • 2 evőkanál porított kókusztej (bármelyik keleti szaküzletben beszerezhető)
  • 50 gr aprított, szárított marhahús (csíkokra vágott marhahús serpenyőben zsiradék nélkül megpirítva majd P4 programon 12 órán át szárítva)

Az elkészített hozzávalókat egyszerűen öntsd légmentesen zárható üvegbe vagy más, légmentesen záródó tartóba (akár egy simítózáras tasak is meteszi). A szárított hús miatt fél évig áll el, ha hús nélkül készíted, egy évig felhasználható.

Jó étvágyat hozzá!

Zöld curry gyorsétel elkészítése - csak egy aszalógépre van szüksége és forró vízre!

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.