Tortilla recept


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

Ki ne ismerné a tortillát, ezt a nagyszerű rágcsálnivalót? Most elmondjuk receptjét, hogy otthon is elkészíthesd!

Tortilla recept aszalógéppel - egyszerű, gyors, egészséges és finom!Hiszed vagy sem, ez is egyszerűen elkészíthető a Biosec aszalóban, ráadásul a bolti változatával ellentétben itt nem kerül bele olaj se.

Hozzávalók:

  • 70 gr kukoricadarából készült polenta
  • 30 gr őrölt paprika (vagy gomba, zöldborsóhéj, sárgarépa vagy bármi más, ami eszedbe jut)
  • 3 dl víz
  • DrySilk aszalótálca betét

A kukorica polentához szükséged lesz némi kukoricadarára.Először forralj vizet és főzd a polentát (puliszkát) körülbelül 40 percig. Vedd le a tűzről és keverd hozzá az őrölt paprikát és a sót.

Kend vékonyan a DrySilk betétekre a polentát és legfeljebb 50°C-on szárítsd, amíg teljesen száraz nem lesz. Ne aggódj, ha elsőre nem tűnik száraznak, ez a hőmérséklet miatt van: várj néhány percet, amíg kissé lehűl, és ellenőrizd ekkor újra a szárazságát. Ezt követően már nincs más dolgod, mint darabokra törni és elfogyasztani.

Magától értetődik, hogy ez egy alap recept, melyet ízlésednek vagy az épp kéznél lévő hozzávalók függvényében bátran változtathatsz. Mit szólnál egy gombás tortillához szeptemberben? Vagy egy paradicsomoshoz júliusban? Engedd szabadjára a fantáziádat!

Aszalógéppel készült tortilla

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.