Burgonya chips egészségesen, sütés nélkül
Mindenki álma! Burgonya chips sütés nélkül, egészségesen, diétásan, aszalva!
Szeretnéd te is bűntudat nélkül enni a chipset? Íme az aszalt chips, egy szárított "sült krumpli", ami csupán minimális olajat tartalmaz, így - szinte - lelkifurdalás nélkül fogyasztható nagyobb mennyiségben is. :D
Hozzávalók:
- burgonya
- forrásban lévő víz
- ecet (10%-os)
- olaj (ha lehet, akkor olíva olaj, természetesen extra szűz)
- só
A krupmlikat hámozd meg és vágd mandolinnal vagy szeletelővel vékony karikákra. A szeletek legfeljebb 1 mm vastagok lehetnek, és minél vékonyabbra sikerül szeletelni, annál ropogósabb lesz.
A szeleteken lévő keményítőt le kell mosni, ezért néhány percig hagyd folyó víz alatt, amíg a szeletek tisztán átlátszóvá nem válnak.
Forrásban lévő vízbe önts literenként 5 gramm (egy teáskanál) ecetet és főzd a burgonya szeleteket benne 5 percig. Az ecet hozzáadására mindenképpen szükség van, ez keményíti a burgonya felületét, és megakadályozza, hogy a vékony szeletek szétfőjenek.