Tartelette (tartlet) forma készítése

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy a kapcsoalt űrlapon keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

Gluténmentes, otthon készített tartelette (tartlet) forma 

Tartelette (tartlet) forma készítése aszalva

A boltban vásárolható, adalékanyagokkal teli tartlet forma helyett a lehető legegyszerűbb módon készíthetsz otthon rendkívül finom, gluténmentes és egészséges kosárkákat. 

Hozzávalók:

  • 1 csésze datolya
  • 1 csésze zabpehely
  • aprított mogyoró
  • víz (amennyit felvesz)
  • fahéj

Pürésítsd a magozott datolyát némi vízzel. Add hozzá a fahéjt és a zabpelyhet, és ha összeállt egy lágy tészta, akkor az apróra vágott mogyorót is.

Béleld ki ezzel vékonyan a tartlet - vagy ha az nincs otthon, akkor muffin vagy más, kisebb méretú formákat. Érdemes egyszerre sokat készíteni, hiszen a kész formák sokáig eltarthatók, ha levegőtől elzártan tárolod.

A formákat helyezd az aszalógép tálcáira és a P7-es programon 12 órán át aszald.

A kész formákat megtöltheted például görög joghurt és friss gyümölcsök keverékével - de persze bármilyen más krémet is tehetsz bele.

Jó étvágyat hozzá és a következő recepthez!

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.