Gluténmentes, otthon készített tartelette (tartlet) forma
A boltban vásárolható, adalékanyagokkal teli tartlet forma helyett a lehető legegyszerűbb módon készíthetsz otthon rendkívül finom, gluténmentes és egészséges kosárkákat.
Hozzávalók:
- 1 csésze datolya
- 1 csésze zabpehely
- aprított mogyoró
- víz (amennyit felvesz)
- fahéj
Pürésítsd a magozott datolyát némi vízzel. Add hozzá a fahéjt és a zabpelyhet, és ha összeállt egy lágy tészta, akkor az apróra vágott mogyorót is.
Béleld ki ezzel vékonyan a tartlet - vagy ha az nincs otthon, akkor muffin vagy más, kisebb méretú formákat. Érdemes egyszerre sokat készíteni, hiszen a kész formák sokáig eltarthatók, ha levegőtől elzártan tárolod.
A formákat helyezd az aszalógép tálcáira és a P7-es programon 12 órán át aszald.
A kész formákat megtöltheted például görög joghurt és friss gyümölcsök keverékével - de persze bármilyen más krémet is tehetsz bele.
Jó étvágyat hozzá és a következő recepthez!
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.