Egyszerű zöld ravioli recept saját szárított bazsalikommal és spenóttal


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

Készítettél már gnocchi-t? És ravioli-t? Ráadásul zöld színben? Megmutatom, milyen egyszerű is ez, ha van egy Biosec aszalógéped. :)

Egyszerű zöld ravioli recept saját szárított bazsalikommal és spenóttalMár lehet friss spenótot kapni, ráadásul megjelentek a boltok polcain és a piacokon a bazsalikom palánták is. Lehetetlen ilyenkor visszafogni magunkat, ezekből a csodálatos alapanyagokból valami elképesztő finomságot kell készíteni! Tartsatok velünk és legyetek is sikeresek a konyhában!

A friss bazsalikomot és a spenót leveleket első lépésként teljesen meg kell szárítani, csak így tudjuk a tészták színezéséhez felhasználni. Ehhez először alaposan tisztítsd meg és mosd le az alapanyagokat, majd a P3 Bio Crudista program segítségével szárítsd meg.

Ez a program 42 fokon működik, így a finom levelek minden tulajdonságát és kedvező beltartalmi értékeit megőrzi, beleértve a színét is! Amikor a zöld levelek teljesen megszáradtak, porítsd őket és így, ebben a formában tedd üvegedénybe, melyben fénytől védett helyen akár egy évig is felhasználható marad.

Frissen készült ravioli zöld színben, bazsalikommal és spenóttalMost pedig kezdjük el a ravioli és a gnocchi tésztájának elkészítését.

Hozzávalók a ravioli-hoz:

  • 100 gramm liszt
  • 1 tojás
  • szárított zöld színű zöldségpor (ízlés szerinti mennyiségben, pl. bazsalikom vagy spenót)

Hozzávalók a gnocchi-hoz:

  • 1 kg héjában főtt burgonya krumplinyomón átnyomva
  • 250/300 gramm liszt
  • 1 tojás
  • szárított zöld színű zöldségpor (ízlés szerinti mennyiségben, pl. bazsalikom vagy spenót)

A tésztához hozzáadandó por mennyiségét a tészta ízének és színének megfelelően határozza meg. Tehát minél zöldebbet szeretnél, annál több port kell hozzáadni.

A hozzávalókat egyszerűen össze kell gyúrni, majd a kész tésztát szaggasd ki.

A raviolinál használj derelye szaggatót, és ha töltött raviolit készítesz (gyakorlatilag bármilyen tölteléket használhatsz a ricottától a húsfélékig), akkor vigyázz rá, hogy a töltelék csak középre jusson. Összezárás előtt a tészta széleit nedves ujjal simítsd át, és úgy nyomkod ki belőle a levegőt és nyomd össze a széleket.

A gnocchi esetében a tésztából kb. másfél centiméter átmérőjű hengereket kell sodorni és közel 2 cm-es hosszúságúra felvágni. A csíkokat egy villa hátoldalával tudod belenyomni.

Ha elkészült a tészta, főzd meg a szokásos módon (sós, forró vízben) és tálald magában, sajttal megszórva vagy egy jó mártás kíséretében. Ez a természetes zöldségporokkal színezett tészta egészséges és testnek-léleknek jót tesz! Jó étvágyat kívánunk! :)