Készítettél már gnocchi-t? És ravioli-t? Ráadásul zöld színben? Megmutatom, milyen egyszerű is ez, ha van egy Biosec aszalógéped. :)
Már lehet friss spenótot kapni, ráadásul megjelentek a boltok polcain és a piacokon a bazsalikom palánták is. Lehetetlen ilyenkor visszafogni magunkat, ezekből a csodálatos alapanyagokból valami elképesztő finomságot kell készíteni! Tartsatok velünk és legyetek is sikeresek a konyhában!
A friss bazsalikomot és a spenót leveleket első lépésként teljesen meg kell szárítani, csak így tudjuk a tészták színezéséhez felhasználni. Ehhez először alaposan tisztítsd meg és mosd le az alapanyagokat, majd a P3 Bio Crudista program segítségével szárítsd meg.
Ez a program 42 fokon működik, így a finom levelek minden tulajdonságát és kedvező beltartalmi értékeit megőrzi, beleértve a színét is! Amikor a zöld levelek teljesen megszáradtak, porítsd őket és így, ebben a formában tedd üvegedénybe, melyben fénytől védett helyen akár egy évig is felhasználható marad.
Most pedig kezdjük el a ravioli és a gnocchi tésztájának elkészítését.
Hozzávalók a ravioli-hoz:
- 100 gramm liszt
- 1 tojás
- szárított zöld színű zöldségpor (ízlés szerinti mennyiségben, pl. bazsalikom vagy spenót)
Hozzávalók a gnocchi-hoz:
- 1 kg héjában főtt burgonya krumplinyomón átnyomva
- 250/300 gramm liszt
- 1 tojás
- szárított zöld színű zöldségpor (ízlés szerinti mennyiségben, pl. bazsalikom vagy spenót)
A tésztához hozzáadandó por mennyiségét a tészta ízének és színének megfelelően határozza meg. Tehát minél zöldebbet szeretnél, annál több port kell hozzáadni.
A hozzávalókat egyszerűen össze kell gyúrni, majd a kész tésztát szaggasd ki.
A raviolinál használj derelye szaggatót, és ha töltött raviolit készítesz (gyakorlatilag bármilyen tölteléket használhatsz a ricottától a húsfélékig), akkor vigyázz rá, hogy a töltelék csak középre jusson. Összezárás előtt a tészta széleit nedves ujjal simítsd át, és úgy nyomkod ki belőle a levegőt és nyomd össze a széleket.
A gnocchi esetében a tésztából kb. másfél centiméter átmérőjű hengereket kell sodorni és közel 2 cm-es hosszúságúra felvágni. A csíkokat egy villa hátoldalával tudod belenyomni.
Ha elkészült a tészta, főzd meg a szokásos módon (sós, forró vízben) és tálald magában, sajttal megszórva vagy egy jó mártás kíséretében. Ez a természetes zöldségporokkal színezett tészta egészséges és testnek-léleknek jót tesz! Jó étvágyat kívánunk! :)