gyümölcs

Mazsola készítése házilag

Készítettél már saját mazsolát?

Mazsola készítése otthon, házilagVégre itt az ősz, a szüret és szőlő ideje! Ez a nagyszerű gyümölcs nem csak finom, hanem vitaminok és flavonoidok bőséges tárháza, így érdemes bőségesen tartalékolni belőle. És mi lehetne megfelelőbb tárolási módszer, mint az aszalás? :)

Mazsola házi készítéséhez két dolgot tarts szem előtt:
  • a mazsola minőségét alapvetően meghatározza a szőlő, amiből készül. Ha a szőlő nem elég ízes, vagy savanykás az íze, ne készíts belőle mazsolát: az aszalás során koncentrálódik minden, így a kellemetlen ízek is. Csak olyan szőlőt válassz alapanyagként, ami frissen kóstolva fenntartások nélkül ízlik neked.
  • ügyelj rá, hogy az alapanyag megbízható helyről származzon, ne legyen a héjján impregnáló szer vagy éppen maradék növényvédő készítmény.

Citrommal ízesített só

Az aszalógép a konyhában olyan, mint a kisgyereknek egy játék: mindig örömet szerez. :)

Most éppen egy egyszerű, és a későbbi főzés-sütés során kiválóan használható ízesítőt készítünk, melyet halételek kiegészítésére - vagy csak úgy, a citromkarikákat önmagában, dekorációként is használhatjuk.

Citrom szelet aszalás otthonHozzávalók:

  • (bio) citrom

Elkészítése a hozzávaló listához hasonlóan rövid és egyszerű: a megmosott citromokat vágd 5-6 mm vastagságúra és P2-es programon szárítsd meg.

Akár így, önmagában is használható, de szerintem a legjobb egy üvegbe, sórétegek közé tenni, csodálatosan finom lesz tőle a só (és persze a citromot is fel tudod használni később belőle. :)

Illatos narancs só

Ezúttal a narancshéj újfajta, izgalmas felhasználását mutatjuk meg. Utat a Biosec aszalógépnek!

Mandarin héjból is készíthető kiváló fűszersó!A narancs mennyei illatát és ízét egy nagyon új és ízletes módon is felhasználhatjuk. Talán nem tudtad, de a narancs - és vele együtt a többi citrusféle is - nagyon alkalmas húsok - például a csirke és pulyka -, valamint halak és kagylók ízesítésére.

A narancs só rendkívül egyszerűen elkészíthető bármelyik változata mellett is döntesz.

1. változat

Hozzávalók:

Mosd és szárítsd meg alaposan a kezeletlen narancsot. A héja, amit fel fogunk dolgozni, elnyeli a vegyszereket, melyekkel a narancsot kezelhetik, s mivel most ezt használjuk fel, fontos, hogy egészséges és természetes alapanyagot használj.

Gyümölcstorony desszert

Dekoratív és finom sütemény gyümölcsökből.

Desszert is készíthető aszalógéppel - gyümölcstorony ananásszal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1,5 kg ananász
  • 4 mandarin
  • 3 kiwi
  • 2 császárkörte
  • 250 ml vörösbor
  • 150 gramm barnacukor és porcukor

Tisztítsd meg az ananászt és a kiwit, majd vágd vékony szeletekre. Hámozd meg a mandarint és minden gerezdet vágj hosszában ketté. Tedd az aszaló tálcájára az előkészített gyümölcsöket és szórd meg porcukorral. Gazdaságos programon kb. tíz óra hosszan szárítsd.

Legyen egészséges, ami finom! Aszalás, nyersétel készítés, lúgosítás receptek gluténmentesen.

Egészség, lúgosítás és fogyás - ez sokunk vágya, főként, ha mindezt finom ételekkel érhetjük el. A Biosec aszalógéppel ez egyszerűvé válik, ráadásul segítséget nyújt azoknak is, akik glutén mentes diétára kényszerülnek.

Biosec aszalógéppel készült nyersétel crudista

Feliratkozás RSS - gyümölcs csatornájára