gyümölcs
Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Kandírozott csokoládés narancs
Mazsola készítése házilag
Készítettél már saját mazsolát?
Végre itt az ősz, a szüret és szőlő ideje! Ez a nagyszerű gyümölcs nem csak finom, hanem vitaminok és flavonoidok bőséges tárháza, így érdemes bőségesen tartalékolni belőle. És mi lehetne megfelelőbb tárolási módszer, mint az aszalás? :)
-
a mazsola minőségét alapvetően meghatározza a szőlő, amiből készül. Ha a szőlő nem elég ízes, vagy savanykás az íze, ne készíts belőle mazsolát: az aszalás során koncentrálódik minden, így a kellemetlen ízek is. Csak olyan szőlőt válassz alapanyagként, ami frissen kóstolva fenntartások nélkül ízlik neked.
-
ügyelj rá, hogy az alapanyag megbízható helyről származzon, ne legyen a héjján impregnáló szer vagy éppen maradék növényvédő készítmény.
Allergénmentes kókuszgolyó
Citrommal ízesített só
Az aszalógép a konyhában olyan, mint a kisgyereknek egy játék: mindig örömet szerez. :)
Most éppen egy egyszerű, és a későbbi főzés-sütés során kiválóan használható ízesítőt készítünk, melyet halételek kiegészítésére - vagy csak úgy, a citromkarikákat önmagában, dekorációként is használhatjuk.
- só
- (bio) citrom
Elkészítése a hozzávaló listához hasonlóan rövid és egyszerű: a megmosott citromokat vágd 5-6 mm vastagságúra és P2-es programon szárítsd meg.
Akár így, önmagában is használható, de szerintem a legjobb egy üvegbe, sórétegek közé tenni, csodálatosan finom lesz tőle a só (és persze a citromot is fel tudod használni később belőle. :)
Illatos narancs só
Ezúttal a narancshéj újfajta, izgalmas felhasználását mutatjuk meg. Utat a Biosec aszalógépnek!
A narancs mennyei illatát és ízét egy nagyon új és ízletes módon is felhasználhatjuk. Talán nem tudtad, de a narancs - és vele együtt a többi citrusféle is - nagyon alkalmas húsok - például a csirke és pulyka -, valamint halak és kagylók ízesítésére.
A narancs só rendkívül egyszerűen elkészíthető bármelyik változata mellett is döntesz.
1. változat
Hozzávalók:
- egy narancs vagy más citrusféle
- só
- DrySilk aszalótálca betét
Mosd és szárítsd meg alaposan a kezeletlen narancsot. A héja, amit fel fogunk dolgozni, elnyeli a vegyszereket, melyekkel a narancsot kezelhetik, s mivel most ezt használjuk fel, fontos, hogy egészséges és természetes alapanyagot használj.
Gyümölcstorony desszert
Dekoratív és finom sütemény gyümölcsökből.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1,5 kg ananász
- 4 mandarin
- 3 kiwi
- 2 császárkörte
- 250 ml vörösbor
- 150 gramm barnacukor és porcukor
Tisztítsd meg az ananászt és a kiwit, majd vágd vékony szeletekre. Hámozd meg a mandarint és minden gerezdet vágj hosszában ketté. Tedd az aszaló tálcájára az előkészített gyümölcsöket és szórd meg porcukorral. Gazdaságos programon kb. tíz óra hosszan szárítsd.