Gondoltad volna, hogy mandulatej készíthető otthon is? Laktóz és tejcukor érzékenyek is fogyaszthatják!
Ez egy annyira nagyszerű és egyszerű recept, hogy csak ajánlani tudom mindenkinek, aki akár kényszerűségből, akár saját választása okán kerüli a tejet.
- 1 csésze mandula (vagy bármilyen más dióféle)
- 2 és fél csésze víz
- egy evőkanál agávé
A hozzávalókat tedd turmixgépbe, majd a keveréket szűrd át egy szitán vagy perlon szűrőn. Már így is fogyasztható, megihatod, mint egy kefírt, de ha mandulatejet szeretnél, tegyél hozzá még joghurt baktériumot (ez szakboltokban kapható, ha nem tejmentes mandulatejet készítesz, akkor egyszerűen egy kész joghurtból adj hozzá két evőkanálnyit a joghurt baktérium helyett) majd az aszalógépbet 40°C-ra állítva 8 órán át hagyd fermentálódni.
A kapott folyadékot hűtőben, kb. egy óra alatt gézen vagy perlon szűrőn szűrd át. Egészségedre!
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.