vega

KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

A személyes átvétel lehetősége jelenleg munkatársaink védelme érdekében szünetel. Csak így biztosítható, hogy a csomagok kiküldése hosszú távon, egészen a jelenlegi helyzet rendeződésének végéig zavartalanul történhessen. Kérdés, tanácsadás kérés esetén kérjük, most személyes találkozó helyett telefonon (20/390-5475) vagy a kapcsoalt űrlapon keressenek minket, szívesen állunk rendelkezésükre. 

Előre is nagyon köszönjük megértésüket!

 

Mazsola készítése házilag

Készítettél már saját mazsolát?

Mazsola készítése otthon, házilagVégre itt az ősz, a szüret és szőlő ideje! Ez a nagyszerű gyümölcs nem csak finom, hanem vitaminok és flavonoidok bőséges tárháza, így érdemes bőségesen tartalékolni belőle. És mi lehetne megfelelőbb tárolási módszer, mint az aszalás? :)

Mazsola házi készítéséhez két dolgot tarts szem előtt:
  • a mazsola minőségét alapvetően meghatározza a szőlő, amiből készül. Ha a szőlő nem elég ízes, vagy savanykás az íze, ne készíts belőle mazsolát: az aszalás során koncentrálódik minden, így a kellemetlen ízek is. Csak olyan szőlőt válassz alapanyagként, ami frissen kóstolva fenntartások nélkül ízlik neked.
  • ügyelj rá, hogy az alapanyag megbízható helyről származzon, ne legyen a héjján impregnáló szer vagy éppen maradék növényvédő készítmény.

Karfiol snack

Ismét egy egészséges, diétás és glutén mentes nassolnivaló, egyenesen az aszalógépből. :) 

Karfiolból aszalógéppel készült fogyókúrás nassolnivalóIzgalmas recepttel készültünk a mai napra. Egyszerűen elkészíthető, hús- és glutén mentes snack, ami le fog venni a lábadról.

Hozzávalók:

  • 400 gramm karfiol (de készítheted brokkoliból vagy csillagkarfiolból is) 
  • fekete bors ízlés szerinti mennyiségben
  • 1/2 teáskanál őrölt köménymag
  • tamari szójaszósz (ha glutén mentest használsz, a kész rágcsa is glutén mentes lesz!)
  • 1/2 teáskanál kurkuma (ez fogja a szép sárga színét megadni)
  • 1 evőkanál extra szűz olíva olaj

Diétás és glutén mentes karfiol desszert készítése otthon, aszalógéppel

Egészséges karfiol snack aszalógéppel készítveAlaposan mosd meg a karfiolt és vágd apró rózsákra.

A karfiol rózsák közötti szárrészt ne dobd ki, ezeket a darabokat négyszögletesre vágva és fűszerezetlenül érdemes megaszalni - a későbbiekben levesbetétként tudod majd használni.

Keverd össze az összes fűszert egy kis tálkában, add hozzá az olíva olajat és keverd el. 

Dörzsöld bele az olajos fűszert a karfiolrózsákba és terítsd szét egy Biosec aszalógép tálcáin.

50°C-on 15 óra alatt készül el.

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.

Oldalak

Feliratkozás RSS - vega csatornájára