Finom húsmentes, vega fasírt egyenesen az aszalógépből. Nyers étel gombóc recept egy kicsit másként.
- 2 gomba
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- só, bors, kömény, petrezselyem, paprika, koriander
- egy citrom leve
- 100 gramm pisztácia
- 100 gramm dió
- 100 gramm napraforgómag
- 3 szárított paradicsom rehidratálva (víz és ecet 4:1 arányú keverékébe áztatott szárított paradicsom)
- szezámmag
Az apróra vágott sárgarépát, hagymát, paradicsomot, gombát és fokhagymát sózd meg és keverd hozzá az olívaolajat. Vágd durvára a pisztáciát, a diót és a napraforgót, add hozzá a zöldségeket, a fűszereket és a citromlevet.
Ajd hozzá egy csipet sót, formázd meg a golyókat és hmpergesd szezámmagba.
Az aszalógép nyers étel programján két-három órán át szárítsd.
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.