Nyers allergén mentes palacsinta az édességek kedvelőinek


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

Glutén, tojás és tej mentes palacsinta, nyers ételként is elkészíthető az aszalóban.

Nyers allergénmentes palacsinta tálalásaÍme a palacsinta, mely nyersételként is elkészíthető és se tojást, se tejet, se lisztet nem tartalmaz, ráadásul nagyon finom is.

Bátran készíthető gyerekzsúrokra, a gyerekek nagyon szeretik. :)

Hozzávalók (4 kis palacsintához):

  • 1 banán
  • 120 gramm pekándió min. 2 órán át áztatva (a dió is megfelel, de a banán-pekándió páros finomabb)
  • 35 gramm fenyőmag
  • 70 gramm kesudió (min. 2 órán át áztatva)
  • 1 evőkanál kókuszliszt (vagy quinoa liszt vagy amaránt liszt)
  • 60 ml víz (ha szükséges, akkor több)
  • 1/2 teáskanál vanília
  • 1/2 teáskanál só

Nyers allergénmentes palacsinta aszalás előttA kókuszlisztet kivéve keverj össze mindent, majd a kókuszlisztet is (így sokkal könnyebb csomómentesen elkeverni). A keveréknek viszonylag sűrűnek kell lennie, ha túl lágy lesz, szétfolyik. Helyezd a DrySilk lapokat az aszalógép tálcájába. A DrySilk betétekre azért van szükség, hogy az aszalótálca rácsain megmaradjon a palacsinta tésztája. Helyettesíthető egyszerű sütőpapírral is, azonban a sütőpapír a DrySilk-kel ellentétben nem engedi át a vízpárát, így hosszabb ideig tartana a szárítás.

Kanalazz a masszából 7-8 mm, esetleg 1 cm vastag köröket a tálcába. Természetesen lehet kísérletezni vékonyabb és vastagabb lapokkal is, nekünk ez a vasragság vállt be.

A palacsinta a nyers élelmiszerek készítésére szánt P3 programon (max. 40°C-os levegőhőmérséklet, az ételek hőmérséklete ennél valamennyivel mindig kevesebb lesz) 24-36 óra szárítást igényel, de ha nem nyerskosztként szeretnéd elkészíteni, akkor magasabb hőmérsékletet választva lényegesen gyorsabban megszárad.

Nyers allergénmentes palacsinyta őszibarackkal és öntettel, a Biosec aszalógépbőlHa elkészült, friss gyümölccsel, karamellizált dióval, juharsziruppal, lekvárral vagy öntettel is tálalható. Ráadásul mivel nem hagyományos palacsintáról, hanem egy aszalt süteményről van szó, légmentesen tárolva sokáig eláll.

 

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.