Karfiol snack
Ismét egy egészséges, diétás és glutén mentes nassolnivaló, egyenesen az aszalógépből. :)
Izgalmas recepttel készültünk a mai napra. Egyszerűen elkészíthető, hús- és glutén mentes snack, ami le fog venni a lábadról.
Hozzávalók:
- 400 gramm karfiol (de készítheted brokkoliból vagy csillagkarfiolból is)
- só
- fekete bors ízlés szerinti mennyiségben
- 1/2 teáskanál őrölt köménymag
- tamari szójaszósz (ha glutén mentest használsz, a kész rágcsa is glutén mentes lesz!)
- 1/2 teáskanál kurkuma (ez fogja a szép sárga színét megadni)
- 1 evőkanál extra szűz olíva olaj
Alaposan mosd meg a karfiolt és vágd apró rózsákra.
A karfiol rózsák közötti szárrészt ne dobd ki, ezeket a darabokat négyszögletesre vágva és fűszerezetlenül érdemes megaszalni - a későbbiekben levesbetétként tudod majd használni.
Keverd össze az összes fűszert egy kis tálkában, add hozzá az olíva olajat és keverd el.
Dörzsöld bele az olajos fűszert a karfiolrózsákba és terítsd szét egy Biosec aszalógép tálcáin.
50°C-on 15 óra alatt készül el.
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.