Hihetetlenül finom glutén mentes nyers étel az aszalóból: paradicsom rolád cukkinis-szezámmagos töltelékkel.
A paradicsomroládhoz:
4 szép és zamatos, érett paradicsom
1 evőkanál agávé leve
A töltelékhez:
1 egész cukkini juliennere (vékony csíkokra) vágva
1/4 csésze tahini (finomra őrölt szezámmagból készült sűrű massza)
1/4 csésze citromlé
2 evőkanál tamari (gluténmentes szójaszósz)
szükség esetén víz
ízlés szerint friss bazsalikom
Recept:
A glutén mentes tészta elkészítéséhez a megmosott paradicsomokat (maggal) és az agávé levével együtt turmixold össze. Tegyél az aszaló tálcáira tapadásmentes DrySilk betétet, terítsd szét a tálcákon a pürét és szárítsd meg a Biosec aszalóban a P3, bio nyers élelmiszer programon 40°C-on (kb. 6 óra). Oszd négy részre.
Keverd krémesen simára a tahinit, a citromot és a tamarit. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet.
Vágd a cukkinit vékony csíkokra, helyezz minden tészta közepére belőle, és a krémből tegyél rá egy adagot.
Szórj rá ízlés szerinti mennyiségű bazsalikomot és tekerd fel a tésztát.
Azonnal tálald és fogyaszd el.
Tippünk: a cukkini sokféle színben kapható, használd minden változatát bátran.
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.