Pizzoccheri készítés


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

A pizzoccheri egy tojásmentes, főként hajdinából készülő tészta 

Pizzoccheri hajdina tészta készítés és szárítás aszalógépbenA hajdina valójában nem is gabona, hanem egy fűféle, mely sok vitamint, ásványi anyagot tartalmaz és nincs benne glutén. Sajátságos íze van, ezért búzaliszttel szokták keverni, de természetesen ha glutén mentesen szeretnéd elkészíteni, készítheted teljesen hajdinából is a tésztát.

Hozzávalók:

  • 400 gramm hajdina liszt
  • 100 gramm dupla nullás liszt (BL-51)
  • 280 gramm víz

Egyszerűen keverd össze az alapanyokat és kézzel legalább 15-20 percen át dolgozd ki. A kéz melegétől a tészta selymessé válik. Nyújtsd ki 3 mm vastagságra és vágd a tésztát 1x7 cm-es darabokra.

Tedd a tésztát az aszalógép tálcájára és a tészták szárítására való P5 programon (40°C, 16 óra szárítási idő) szárítsd meg, majd a hagyományos módon, egy légmentesen záródó zacskóban tárolhatod. Ennek az egészséges tésztaféléknek a főzése, felhasználása egyezik a szokásos tésztafélékével. Jó étvágyat hozzá! 

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.