A zöldborsóliszt egy glutén mentes, olcsó lisztpótlék, mely az aszalóval egyszerűen elkészíthető.
- A kifejtett zöldborsó héja
Miután kifejtetted a zöldborsót, mosd meg a zöldborsóhüvelyt és itasd fel róla a vizet. Helyezd be az aszaló kosaraiba, ügyelve rá, hogy ne legyen átfedés közöttük.
Állítsd be a Biosec aszalódat 40°C-os programra (P3, bio nyers élelmiszer), és futtasd a programot egy éjszakán át vagy 8 óra hosszat. Amikor teljesen megszárad, a hüvely ropogóssá válik.
A száraz hüvelyek akár egészben, akár helytakarékos módon, őrölve is tárolhatók. A tároláshoz jól záródó üveget ajánlunk.
Az öt tálcás Biosec aszalógép tálcájára kb. 3 kg egész borsó héja fér rá egyszerre.
Tippünk: használd a zöldborsó lisztet liszthelyettesítőként (például kenyérbe, pitébe, házi tészták készítésénél zöld színezőanyagként), vagy zöldborsókrém-leves készítéséhez.
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.