Csokiőrült müzli szelet chia maggal


Üzletünk címe: XI. kerület, Bocskai út 77-79, B2 bejárat, 2. emelet.
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Szállítási díj változás
Sajnos nem áprilisi tréfa, április elsejétől a szállítási költségek brutális emelkedése miatt nekünk is módosítanunk kell kiszállítási árainkat. Közel négy éve nem emeltük a szállítási díjakat, sajnálatos módon ennek is eljött az ideje.
Előre is köszönjük megértésüket!


 

Finom és egészséges müzli szelet a csokoládé kedvelőinek.

Csokiőrült műzli szelet otthon, aszalóban készítveChia magos, csokoládés-fahéjas, fantasztikus ízű müzli, mely testet és lelket egyaránt melegít. Érdemes kipróbálni több változatban, például fehér csokival készítve is.

Hozzávalók (6 szelethez):

  • 20 g chia mag
  • 10 g lenmag
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 30 g étcsokoládé, 70%-os
  • 30 g zabpehely
  • 50 g vörösáfonya
  • 7 g kókuszreszelék
  • 18 g kókuszolaj
  • 60 g víz

Vágd össze vagy reszeld le a csokoládét, add hozzá a zabpehelyet és a vörös áfonyát és keverd össze.  nagy sebességgel. Kapsz egy szemcsés: adja át egy tálba.

Most add hozzá a chia magot, a lenmagot, a fahéjt és a kókuszreszeléket, valamint a vizet: alaposan keverd össze és hagyd állni 5 percig. Ezt követően keverd hozzá a kókuszolajat.

Csokis műzli otthoni készítésének lépéseiCsokis müzli készítés aszalógéppel, nyers ételkéntCsokis müzli készítése otthon, részeltes recepttel

Ha sikerült megállni, hogy már most felfald az egészet (nagyon veszélyes megkóstolni, egyszerűen eteti magát), oszd szét 6 rúdra és szárítsd az aszalódban DrySilk tálcabetétre helyezve 24 órán át 40°C-on (P3 program bio nyers élelmiszerek részére) szárítsd. A szárítás felénél ajánlott megfordítani.

Mivel kivállóan eláll, érdemes egyszerre több adagot is készíteni.

Chia magos, csokis-kókuszos müzli szelet otthon elkészítve, aszalógéppel, nyers ételként

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.