Finom és egészséges müzli szelet a csokoládé kedvelőinek.
Chia magos, csokoládés-fahéjas, fantasztikus ízű müzli, mely testet és lelket egyaránt melegít. Érdemes kipróbálni több változatban, például fehér csokival készítve is.
Hozzávalók (6 szelethez):
- 20 g chia mag
- 10 g lenmag
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 30 g étcsokoládé, 70%-os
- 30 g zabpehely
- 50 g vörösáfonya
- 7 g kókuszreszelék
- 18 g kókuszolaj
- 60 g víz
Vágd össze vagy reszeld le a csokoládét, add hozzá a zabpehelyet és a vörös áfonyát és keverd össze. nagy sebességgel. Kapsz egy szemcsés: adja át egy tálba.
Most add hozzá a chia magot, a lenmagot, a fahéjt és a kókuszreszeléket, valamint a vizet: alaposan keverd össze és hagyd állni 5 percig. Ezt követően keverd hozzá a kókuszolajat.
Ha sikerült megállni, hogy már most felfald az egészet (nagyon veszélyes megkóstolni, egyszerűen eteti magát), oszd szét 6 rúdra és szárítsd az aszalódban DrySilk tálcabetétre helyezve 24 órán át 40°C-on (P3 program bio nyers élelmiszerek részére) szárítsd. A szárítás felénél ajánlott megfordítani.
Mivel kivállóan eláll, érdemes egyszerre több adagot is készíteni.
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.