Csokoládés beigli glutén és tojás nélkül


Üzletünk címe: XI. kerület, Bocskai út 77-79, B2 bejárat, 2. emelet.
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

Szállítási díj változás
Sajnos nem áprilisi tréfa, április elsejétől a szállítási költségek brutális emelkedése miatt nekünk is módosítanunk kell kiszállítási árainkat. Közel négy éve nem emeltük a szállítási díjakat, sajnálatos módon ennek is eljött az ideje.
Előre is köszönjük megértésüket!


 

Karácsonyi glutén és tojás mentes sütemény, amit nagy kár volna csak karácsonykor elkészíteni. Beigli másként.

Csokoládés beigli recept glutén és tojás nélkül, aszalógéppel!Ez a recept egy igazi drágakő, egy fantasztikus sütemény, melyet az év minden napján jó megcsinálni, de természetesen decemberben, a díszdobozok, ajándékok és nassolások időszakában mindenképpen érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:

  • nagyon érett datolyaszilva (kaki gyümölcs)
  • étcsokoládé ízlés szerinti mennyiségben (javaslatunk: 1:0,75, azaz például 1 kg friss kaki gyümölcs és 750 gramm csokoládé)
  • DrySilk aszalótálca betét
  • víz

Datolyaszilva - más néven kaki gyümölcs

Magozd ki a datolyaszilvát majd pépesítsd. Mivel a lehető leghomogénebb masszát kell a kaki gyümölcs húsából készíteni, érdemes egy turmixgépet vagy botmixert használni hozzá, de akár fakanállal is szétnyomható.

Terítsd szét a DrySilk lapon a pépet legfeljebb 5 mm vastagságban, ebből lesz a beigli "tésztája" liszt és tojás hozzáadása nélkül. Szárítsd meg a tésztát 24-36 óra alatt az aszalógépedben (a beállított hőmérséklettől függ).

Olvaszd fel vízfürdő felett (vagy mikróban közepes teljesítményen) az ízlés szerinti mennyiségű étcsokoládét és adj hozzá egy kis forró vizet, ami a csokit puhán fogja tartani.

Terítsd szét egyenletes rétegben a csokoládét szárított datolyaszilva lapokon és tekerd fel. A feltekerést kezd a hosszabbik oldal szélén, ügyelve rá, hogy nagyon jól rá legyen nyomva a datolyaszilva, így nem nyílik ki többé.

A feltekerést követően vágd fel a tekercset vékony szeletekre. Ne tévesszen meg a külseje: az íze kiemelkedő (inkább az a gond vele, hogy nem lehet abbahagyni az evését).

Ez a sütemény nagyon sokáig eláll, és tökéletes bármilyen fogadáshoz, ünnepséghez és természetesen karácsonyra is. Tökéletes választás ajándékként, díszdobozba csomagolva is.

Ezt a glutén és tojás mentes tésztát természetesen másként is felhasználhatod: az elkészült lapokat vágd egyforma darabokra, tegyél 2-3 darab közé csokoládét, öntsd le csoki mázzal és szórd meg mondjuk kókuszreszelékkel.

Glutén és tojás mentes beigli aszalógéppel elkészítve

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.