sütemény
Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Kandírozott csokoládés narancs
Tartelette (tartlet) forma készítése
Allergénmentes kókuszgolyó
Karácsonyi mézes-gyömbéres sütemény
A hagyományos mézeskalács sütemény az egyik legjobb dolog a télen.
Vega sajt mandulából
Készítettél már sajtot, ráadásul tej nélkül? Nagyon finom és könnyen elkészíthető vega receptünk köveztkezik!
Cukorszegény kókusz keksz
Kiút a cukorfüggőségből
A vágy a cukor után néha szinte ellenálhatatlan - és idővel mindenkit megkísért. Ha valami finom, az szinte mindig édes. Pedig a cukor - különösen a finomított cukor - a bél baktériumflórájának ellensége, függőséget és hangulatingadozást okoz. Szenvedtél már valaha candida okozta bélpanaszoktól? Akkor igazán érted, miról beszélünk.
Csokiőrült müzli szelet chia maggal
Finom és egészséges müzli szelet a csokoládé kedvelőinek.
Chia magos, csokoládés-fahéjas, fantasztikus ízű müzli, mely testet és lelket egyaránt melegít. Érdemes kipróbálni több változatban, például fehér csokival készítve is.
Hozzávalók (6 szelethez):
- 20 g chia mag
- 10 g lenmag
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 30 g étcsokoládé, 70%-os
- 30 g zabpehely
- 50 g vörösáfonya
- 7 g kókuszreszelék
- 18 g kókuszolaj
- 60 g víz
Karácsonyi allergénmentes aprósütemény
Meglepetés az aszalógépből! Finom allergénmentes sütemény karácsonyra - vagy csak úgy.
Ez a sütemény meglepően emlékeztet egy dél-tiroli marcipános-fahéjas, hagyományos módon, sütőben készült süteményre, pedig nyers ételként is elkészíthető. Varázslatos csemege az egész családnak.
Hozzávalók:
Sütemény tésztája:
- 1 csésze datolya
- 1 csésze mandula
- 1 narancs reszelt héja
- fűszerek
- 1 evőkanál kakaó
Csokoládé bevonat:
- 3 evőkanál kakaóvaj
- 1 kiskanál agavé (vagy lekvár)
- 1 evőkanál kakaópor
Illatos narancs só
Ezúttal a narancshéj újfajta, izgalmas felhasználását mutatjuk meg. Utat a Biosec aszalógépnek!
A narancs mennyei illatát és ízét egy nagyon új és ízletes módon is felhasználhatjuk. Talán nem tudtad, de a narancs - és vele együtt a többi citrusféle is - nagyon alkalmas húsok - például a csirke és pulyka -, valamint halak és kagylók ízesítésére.
A narancs só rendkívül egyszerűen elkészíthető bármelyik változata mellett is döntesz.
1. változat
Hozzávalók:
- egy narancs vagy más citrusféle
- só
- DrySilk aszalótálca betét
Mosd és szárítsd meg alaposan a kezeletlen narancsot. A héja, amit fel fogunk dolgozni, elnyeli a vegyszereket, melyekkel a narancsot kezelhetik, s mivel most ezt használjuk fel, fontos, hogy egészséges és természetes alapanyagot használj.
Oldalak
