Meglepetés az aszalógépből! Finom allergénmentes sütemény karácsonyra - vagy csak úgy.
Ez a sütemény meglepően emlékeztet egy dél-tiroli marcipános-fahéjas, hagyományos módon, sütőben készült süteményre, pedig nyers ételként is elkészíthető. Varázslatos csemege az egész családnak.
Hozzávalók:
Sütemény tésztája:
- 1 csésze datolya
- 1 csésze mandula
- 1 narancs reszelt héja
- fűszerek
- 1 evőkanál kakaó
Csokoládé bevonat:
- 3 evőkanál kakaóvaj
- 1 kiskanál agavé (vagy lekvár)
- 1 evőkanál kakaópor
Keverj össze egyenlő mennyiségű datolyát és mandulát (1-1 csésze), egy narancs reszelt héját és fűszereket (ízlés szerint, mi a következőket javasoljuk: vanília, fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, ha szereted a pikánsabb ízeket, akkor használhatsz chilit, kardamomot vagy vörös borsot is). Adj hozzá egy evőkanál kakaót.
Nyújtsd ki vékonyra a tésztát és vágd a kekszet megfelelő formájúra. Tedd a kivágott tésztákat egy DrySilk betétes aszalótálcába és szárítsd fél napig a Biosec aszalógép Bio nyers élelmiszer programján (P3), melynél a levegő hőmérséklete soha nem haladja meg a 40C-ot.
Ezt követően készítsd el a csokoládé bevonatot, melyhez olvassz fel 3 evőkanál kakaóvajat és keverj hozzá egy teáskanál agávé levet (vagy lekvárt) valamint egy evőkanál kakaóport.
Vond be vele a süteményeket és amíg még lágy, szórj rá kókusz reszeléket, narancshéjat, mákot, szezámot, virágszirmokat vagy bármi mást, ami eszedbe jut és ehető. :)
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.