Ropogós paradicsomos kréker


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

Az első pár aszalást követően minden bizonnyal krékert is fogsz készíteni új Biosec aszalógépeddel.

Íme egy nagyszerű, egészséges recept, melyet pillanatok alatt el tudsz készíteni.

Paradicsom aszalás előttHozzávalók (30 kekszhez):

  • 6 szem érett fürtös paradicsom
  • fél piros kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál apróra vágott lenmag
  • 200 gramm egész lenmag

A paradicsomokat és a paprikát botmixerrel vagy turmixgépben aprítsd homogén, sűrű krémmé.

Add hozzá a két evőkanálnyi zúzott lenmagot (a lenmagot például kávédarálóban tudod aprítani), és adj hozzá annyi zúzott lenmagot, amennyit felvesz a nedvesség.

Az aszalógép tálcájára tegyél DrySilk lapot és terítsd rá a pürét kb. 2 mm vastagságban.

P4 programon a krékerek 12 óra alatt aszalódnak meg. Az eredmény egy tökéletes, ropogós ostya, melyet már csak darabolni kell.

Mivel egy ropogós rágcsálnivalóról van szó, ügyelni kell a tárolására ha szeretnéd, hogy ilyen is maradjon: légmentes módon (például csavaros üvegben), fénytől és hőtől védve tedd el.

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.