Az első pár aszalást követően minden bizonnyal krékert is fogsz készíteni új Biosec aszalógépeddel.
Íme egy nagyszerű, egészséges recept, melyet pillanatok alatt el tudsz készíteni.
-
6 szem érett fürtös paradicsom
-
fél piros kaliforniai paprika
-
2 evőkanál apróra vágott lenmag
-
200 gramm egész lenmag
A paradicsomokat és a paprikát botmixerrel vagy turmixgépben aprítsd homogén, sűrű krémmé.
Add hozzá a két evőkanálnyi zúzott lenmagot (a lenmagot például kávédarálóban tudod aprítani), és adj hozzá annyi zúzott lenmagot, amennyit felvesz a nedvesség.
Az aszalógép tálcájára tegyél DrySilk lapot és terítsd rá a pürét kb. 2 mm vastagságban.
P4 programon a krékerek 12 óra alatt aszalódnak meg. Az eredmény egy tökéletes, ropogós ostya, melyet már csak darabolni kell.
Mivel egy ropogós rágcsálnivalóról van szó, ügyelni kell a tárolására ha szeretnéd, hogy ilyen is maradjon: légmentes módon (például csavaros üvegben), fénytől és hőtől védve tedd el.
A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.