Káposzta chips


Üzletünk címe: XI. kerület, Hídvég u. 4
Személyes átvétel: hétfőtől péntekig 9:00 és 13:00 között. 

 

Egészséges, finom ropogtatnivaló - káposzta chips, a diétás finomság. 

Fekete káposzta - ideális alapanyaga az aszalt káposzta chips-nekBevallom őszintén, sokáig bűnös szenvedélyem volt a chips - pedig tudtam, semmi olyat nem tartalmaz, ami jó lenne a szervezetemnek. Gondolom sokan közületek is így vannak ezzel, annyira nehéz ellenállni a ropogós, sós, fűszeres finomságnak! Szerencsére azonban a chipsnek is van egészséges változata, készülhet olyan alapanyagokból és módszerrel is, hogy bátran fogyaszthatóvá válik még diétázók és glutén érzékenyek számára is.

Hozzávalók:

  • 200 gramm megtisztított káposzta (bármilyen káposztaféle, akár kínai kel vagy fekete káposzta is használható)
  • 1 csésze (kb. 120 gramm) kesudió, két órán át vízben áztatva
  • fél piros színű paprika (magozva)
  • egy evőkanál citromlé
  • egy kávéskanál élesztő
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj

Káposzta chips készítése otthon, egyszerűen egy aszalógéppel - pontos recept!Tedd egy tálba a darabokra vágott káposztát és dörzsöld 2-3 percen át bele az olívaolajat, amíg az olaj fel nem szívódik.

A többi hozzávalót öntsd egy turmixgépbe, alulra téve a paprikát és a többi nedves összetevőt - így egyenletesebben fog elkeveredni. Természetesen kísérletezhetsz más hozzávalókkal is - készítheted a paprika helyett avokádóval, tehetsz rá osztriga szószt vagy ha bírod a csípőset, akár chili szószt is.

A turmixolást addig kell folytatni, amíg krémes állagú masszát nem kapsz.

Öntsd a masszát az előkészített levelekre és masszírozd bele a káposztába.

Otthon készített, aszalt káposzta chips pontos receptje. Hogyan készül a káposzta chips?

Készülő káposzta chips az aszaló tálcáin.

Tegyél az aszalógép tálcáira DrySilk betétet és helyezd rá a leveleket.

A kifejezetten a nyersételek számára ajánlott P3-as programot érdemes választani, így megmaradnak az értékes tápanyagok, enzimek és nem utolsó sorban a káposzta gyönyörű zöld színe.

12 óra alatt szárad meg ez a fantasztikus chips - illetve csak száradna meg, ha nem járna rá első perctől kezdve a család. :)

Az így elkészített káposztalevél ugyanis annyira ropogós és ízletes, hogy még az amúgy a káposztának a gondolától is irtózó fiam is szereti.

Elkészült a finom, egészséges káposzta chips.

A fotók és az eredeti szöveg fordítása a Biosec és B.Master aszalógépek gyártójának (essiccare.com) szíves hozzájárulásával jelennek meg oldalunkon illetve saját fotóink, receptjeink. Bármilyen nemű másolás, továbbadás csak a jog eredeti tulajdonosának hozzájárulásával lehetséges.